Vakti Kuşanmak Projesi Etkinlikleri

Öğrencilere namaz konusunda tutum ve alışkanlık kazandırmak amacıyla düzenlenen Vakti Kuşanmak projesi kapsamında okulumuzda pano, bilgilendirici metin ve süslemeler yapıldı.

13.12.2022 474

Öğrencilerimizin namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirecek, namazın bireysel, sosyal ve toplumsal yönlerini fark etmesini ve manevi huzuru tecrübe etmesini sağlamak amacıyla okulumuzda "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi. Okulumuzda Vakti Kuşanmak projesi kapsamında pano çalışması, kapı süslemeleri ve cami adabı hakkında bilgilendirici metin çalışmaları yapılmıştır.

Ayrıca projenin amacı; İmam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin öğretimini desteklemek, Öğrencilerimizin dinî, manevi, ahlaki ve insani gelişimlerine katkıda bulunmak, İslam'ın temel ibadetlerinden olan namazı, Kur'an ve sünnet temelinde, günlük hayata bakan yönleriyle bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak ve onun önemini kavratmak, Namaz ibadetinin insanı kötülükten alıkoyan, sosyalleşmesine katkı sağlayan ve vakit bilinci kazandıran yönlerinin fark edilmesini sağlamak, İbadetler aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma, birlik ve beraberlik gibi değerleri tecrübe etmesini sağlamak, Okullarımızdaki benzer çalışmaları desteklemek ve örnek uygulamalarda birlikteliği sağlamak olarak tanımlanmıştır.

13-12-202213-12-202213-12-202213-12-202213-12-2022