Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Ramazan ayı sebebi ile okulumuzda pano ve süsleme çalışmaları yapıldı.

23.03.2023 114

Ramazan ayı ve özellikle de oruç ibadeti; insana sabrı öğrettiği gibi dünyanın çeşitli sıkıntılarına ve zorluklarına karşı sabırla durmayı ve sabrederek neticenin hayırlı olması için Rabbine dua etmeyi öğretir. Ayrıca oruç ibadeti, nimetlerden lezzet almayı ve nimetin sahibine şükretmemizi öğretir.

Oruç ibadetinin temel hedefi insanları takvaya eriştirmektir. Bu bizzat Kur'an-ı Kerim'de, “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı...” (Bakara, 2/183) şeklinde ifade edilmektedir. Oruç ibadeti kanaatkârlığımızı da güçlendirir.

Ayrıca oruç; her hâlükârda Rabbimiz'e muhtaç olduğumuzu, hakikatte bir an bile O'nun lutfuna sığınmaktan müstağnî kalamayacağımızı telkin eder. Böylece Ramazân-ı şerif; Cenâb-ı Hakk'ın lütuflarına karşı, gönüllerdeki hamd ve şükür duygularını kuvvetlendirir. Şükür, nimetin cinsinden olur.

Bizlerde okul olarak öğrencilerimizde Ramazan ayına ve oruç ibadetine dikkat çekmek amacı ile pano ve okul için süsleme çalışması yaptık. Şimdiden tüm müslüman alemine hayırlı Ramazanlar dileriz.

23-03-202323-03-202323-03-202323-03-202323-03-2023