12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Programı

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yapıldı.

15.03.2024 68

Ülkemizin milli marşı İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini anlatan ve onların vatan sevgisi, kahramanlığı ve inançlarına ithaf edilmiş bir şiirdir. Bu milli marş, sadece bir şiir değil, aynı zamanda Türk tarihindeki en önemli olayların da bir yansımasıdır. İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilmiştir. Şiir, milli mücadele sırasında yazılmıştır ve İstiklal Savaşı'nın zaferiyle sonuçlanan süreçte, Türk milletinin umudunu ve mücadele azmini yansıtmaktadır. İstiklal Marşı'nın sözleri oldukça etkileyicidir ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine verdiği mücadele ve fedakarlığı vurgular. Şiirin her dizesinde Türk milletinin vatan sevgisi, kahramanlığı ve inançlarına yer verilir. Bu nedenle, İstiklal Marşı, Türk tarihinde ve kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programını gerçekleştirdik. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İbrahim Halis ALAS yönetiminde hazırlanan programda Tarih öğretmenimiz Barış Karaman'ın hazırladığı tiyatro eseri sahnelendi. Ayrıca şiirler okundu,orotoryo gösterisi yapıldı. İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında ilk üçe giren öğrencilerimiz tarafından İstiklal Marşının on kıtası okundu ve ödülleri verildi. Öğrencimize ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ALTUNOK ve İlçe Kaymakamımız Abdussamed YİĞİT tarafından ödülleri verildi. Programımıza katılan tüm yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

15-03-202415-03-202415-03-202415-03-202415-03-2024